Pamiątkowe tablice w Jelenie Górze – Zapraszamy 26.10.2017 godzina 15.00

Jesteśmy  zaszczyceni mogąc powiadomić , że realizując wolę wielu Obywateli, Mieszkańców Jeleniej Góry , wykonaliśmy Tablice Pamiątkowe poświęcone tragicznie zmarłym w katastrofie rządowego samolotu TU-154M   w dniu 10 kwietnia 2010 roku pod Smoleńskiem. Wśród nich byli Honorowi Obywatele Jeleniej Góry  Ryszard Kaczorowski – Prezydent RP na uchodźstwie oraz Jerzy Szmajdziński – Wicemarszałek Sejmu, Minister Obrony Narodowej.

Granitowe tablice zostały umieszczone na zabytkowym murze okalającym Kościół Garnizonowy w centrum Jeleniej Góry. Odsłonięcie tablic zaplanowaliśmy na  26 października 2017, na godzinę 15.00 . Uroczystość poprzedzi  msza święta   w Kościele Garnizonowym. Minister Obrony Narodowej zapewnił ceremoniał wojskowy.

Sfinansowaliśmy i przygotowaliśmy niezbędne projekty. Uzyskaliśmy stosowne zezwolenia od władz konserwatorskich i miejskich. Uzyskaliśmy również zgodę MSWiA na przeprowadzenie zbiórki publicznej, która otrzymała numer: 2017/2459/OR. Wykonanie tego projektu byłoby niemożliwe gdyby nie wsparcie naszych przyjaciół. Ty również możesz wesprzeć naszą inicjatywę. Wpłaty można dokonać na konto Fundacji 85 2030 0045 1110 0000 0218 5440 z dopiskiem darowizna.

Zapraszamy do Jeleniej Góry 26 października 2017 roku godz. 15.00  ul. 1 Maja 45

Zarząd Fundacji im. Jerzego Szmajdzińskiego

obraz

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.