Podaruj 1%

DZIĘKI TOBIE MOŻEMY POMAGAĆ

Szanowni Państwo

Fundacja im. Jerzego Szmajdzińskiego została wpisana na listę Organizacji Pożytku Publicznego. Po raz pierwszy, w 2016 roku, będziemy mogli skorzystać z 1 procentowego odpisu z podatku dochodowego. Apelujemy do Przyjaciół i Sympatyków o wykorzystanie tej sposobności. Przez ostatnie 4 lata, korzystając tylko z darowizn od osób fizycznych i instytucji, nasza Fundacja wręczyła 150 rocznych stypendiów dla uzdolnionej młodzieży  z 93 gimnazjów w regionie jeleniogórsko–legnickim. Od 3 lat nagradzamy najlepsze prace magisterskie i licencjackie absolwentów wyższych uczelni wojskowych. Każdego roku na Dzień Dziecka i Boże Narodzenie przygotowujemy ponad 1 000 paczek dla dzieci z Domów Dziecka i Domów Samotnej Matki. Co roku wręczmy wyróżniającym się uczniom ponad 200 nagród książkowych. Organizujemy koncerty, imprezy plenerowe   i zawody sportowe. Wszystkie nasze działania prowadzimy społecznie, nikt  z Zarządu  i współpracowników nie pobiera wynagrodzenia, ani honorariów. Apelujemy o przekazanie 1 procent podatku dochodowego na rzecz Fundacji im. Jerzego Szmajdzińskiego – KRS 0000 396977. Prosimy, przekaż nasz apel Przyjaciołom, Krewnym, Sąsiadom, Znajomym. Wykorzystaj do tego internet, facebooka, towarzyskie spotkania.

Rozliczanie online możliwe jest na komputerach, tabletach i smartfonach. Możesz rozpocząć rozliczanie na telefonie a zakończyć na komputerze. Wystarczy zalogować się do programu za pomocą adresu e-mail!