Kawa z Wicemarszałek Senatu

14 lutego 2020 roku w Jeleniej Górze odbył się  XXIV Bal Charytatywny organizowany przez naszą Fundację. Tradycyjne podczas balu licytowaliśmy przedmioty ofiarowane przez przyjaciół Fundacji. Jednym z takich przedmiotów była filiżanka przekazana nam przez Marszałka Senatu Tomasza Grodzkiego.  W trakcie licytacji obecna na Balu Wicemarszałek Senatu Pani Gabriela Morawska-Stanecka dodała „ zaproszenie na kawę do swojego gabinetu dla osoby, która wylicytuje filiżankę”. Licytacja znacznie się ożywiła i zakończyła „zwycięstwem” Renaty i Kazimierza. Uzyskane środki pozwoliły na ufundowanie kilku stypendiów.

Pandemia Sars-CoV2 nie pozwalała na realizację zobowiązania podczas XXIV Balu. Udało się to 2 sierpnia tego roku. Na wstępie Renata i Kazimierz zwiedzili Senat, a następnie udali się do gabinetu Pani Marszałek ,w którym podczas bardzo interesującego spotkania wypili kawę.

Serdecznie dziękujemy Pani Marszałek i już dziś zapraszamy na kolejny XXV Bal Charytatywny do Jeleniej Góry.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.